Akustik Sünger
Akustik Sünger nedir ilk olarak bunu açıklayalım. Akustik sünger ses yalıtımında, akustik düzenlemelerde, gürültü kontrol ve yankılanma engellemede kullanılan poliüretan köpükten imal edilen sünger tipidir. Akustik süngerler yanmazlık sertifikalı ilgili kurumlarca testlerden başarılı olarak geçmiş ses yalıtım süngerleridir. Akustik süngerler yanmaya karşı yüksek direnç sağlayan ve mükemmel ses yutum değerlerine sahip, yüksek performanslı akustik köpüktür. Ses emici özellikleriyle ses yalıtımı ve akustik düzenleme sağlarlar. Yoğunlukları nedeniyle kolay kolay yıpranmaz ve küflenme, koku yapmazlar. Ses izolasyon süngeri olarakta bilinirler. İçindeki kimyasallar zararlı atık yaratmaz. Sesin yalıtımında ve izolasyonunda kullanılırlar. Akustik uygulama sunger üreticisi ve akustik sünger çeşitleri ses yalıtım hizmetimiz türkiye geneli hizmetimiz vardır. KAVACIK ' da bulunan showroomumuzu ziyaret edip ürünlerimize göz atabilirsiniz.
Akustik Sünger Renk ve Model Çeşitleri
7 çeşit akustik sünger vardır. Bunlar Piramit Sünger, Yumurta Viyol Sünger, Labirent Sünger, Spesyal Piramit Sünger, Düz Sünger , Bass Trap Köşe Süngeri ve Kare Flexi Süngerdir. Bass trap ve kare flexi sünger hariç diğer süngerler yanmaz süngerlerdir ve kullanım amaçları aynıdır.
Akustik süngerlerin model çeşitleri mevcuttur. Renk olarak ise farklı bir grup sünger vardır oda melamin yapılı basotect antibakteriyel olan ekstra yanmaz süngerdir.
Gri ve Beyaz renk çeşitleri mevcuttur. Akustik süngerler ise siyah ve koyu gri rengindedir.Aynı şekilde piramit sünger, yumurta sünger, spesyal piramit sünger, labirent ve düz süngerin basotect melamin yapılı olarak gri ve beyaz çeşitleride mevcuttur.
Akustik Sünger Uygulama Şekli
Akustik süngerler talebe göre kendiliğinden yapışkanlı modelleri mevcuttur. Ancak daha iyi bir yapıştırma ve uygulama için akustik sünger yapıştırıcısı olan solüsyonu önermekteyiz. Ayrıca ses yalıtımı uygulamasında süngerler silikon ilede yapıştırılabilirler. Akustik süngerler uygulamaları kolay ve esnek ürünlerdir.
Uygulama işleminde öncelikle, uygulama yapılacak alanının pürüssüz ve temiz olmasına özen gösterilmelidir. Ardından ses yalıtım süngerlerinin arkasına yapıştırıcı sürülerek, tek tek yapıştırılarak uygulanırlar. Uygulamada süngerlerin zeminle tam birleşmesi için sertçe bastırılarak uygulanmalı, tutuş sağlanmadan diğer süngere geçilmemelidir.
Bu gün hemen her alanda yaşamımıza konfor katmak amacıyla farklı tip ve şekilde kullanılan ürünler hitap ettiğimiz sektörlerde endüstriyel uygulamalarda akustik yalıtım, ısı yalıtımı, sıvı yalıtımı, sızdırmazlık amaçlı, filtrasyon, darbe emci, aşındırıcı olarak kullanılırlar.
Akustik Sünger Kullanım Alanları
Akustik süngerlerin amacına göre bir çok mekanda kullanım alanına sahiptirler. Şekilleri itibariyle kullanıldıkları mekanlarda dekoratif bir görünümde sağlarlar. Genellikle müzikhol ve akustik mekanlarda kullanılır. Güçlü ses yalıtımı sağlamak amacıyla kullanılmazlar ancak akustik sünger ile birlikte kurşun bariyer uygulanırsa iyi bir ses izolasyonu sağlanmış olur. Bu süngerlerin üretim amacıda zaten sesi bir miktar emip ortam akustiğinin düzenlenmesini sağlamaktdır.Genel kullanım alanları ise : Müzik odası, Stüdyo, Reji odası, Televizyon - Radyo kanalları, Akustik odalar, Enstrüman - Çalgı odası, Bateri odası, Piyano - Keman odası vb. gibi mekanlardadır.
Akustik Sünger Fiyatları
Akustik sünger fiyatları malzemenin yoğunluğu, kalite ve kalınlığına göre belirlenir. En yüksek yoğunluklu ve kalın olan süngerler sizin için en iyi performansı sağlayacaktır. Polyesther ve polyether olarak iki ana bazda üretilen süngerler içerisine katılan kimyasal eklentileri ile sert ve esnek üretilen türleri ile geniş kullanım sahaları oluştururlar. Düşük ve yüksek basınçlı üretim teknikleri ile her türlü şekil verilerek ve kontinu olarak üretilirler. Endüstriyel uygulamalarda tek başlarına kullanıldıkları gibi, çeşitli çift taraflı bantlar eklemek suretiyle de kullanılırlar. Üzerine eklenen folyo, film, tekstil kaplamaları ile deformasyona ve yaşlanmaya karşı dirençleri arttırılır. Akustik uygulamalarda yüzey formları yumurta profil, piramit profil, labirent profile çevrilerek performansları arttırılır. Sınırsız renk, yoğunluk, farklı gözenek büyüklüğü ile üretilebilmeleri kullanım alanlarının çok geniş olmasını sağlamaktadır.